tiistai 17. joulukuuta 2013

Näin yhteisöpedagogiopiskelija välttää joulustressin




Joulu lähestyy ja stressitaso kasvaa varsinkin opiskelijoilla, kun koulutehtävät kasaantuvat kurssien loppua kohden. Miten siis voi aloittaa jouluun valmistautumisen kaiken kiireen ja stressin keskellä? On hyvä miettiä, mikä on oleellista ja missä järjestyksessä tehtävät täytyy tehdä.  Itselle voi tehdä vaikka muistilistan asioiden selkeyttämiseksi.

Arkipäiviin on tärkeä hakea tuttuja rutiineja ja välillä on hyvä pysähtyä selventämään omia ajatuksia.  Etsi itsellesi aikaa rentoutua sohvalla viltin mutkassa hyvän kirjan tai uuden sarjan tuotantokaudella.  Älä säästele kynttilöiden polttamisessa. Luo opiskelija-asuntoosi lämmin tunnelma pienillä asioilla.

Mieti myös omia aikaisempia keinojasi rentoutua. Siivoaminen ja ulkoilu on helppoa aloittaa, kun niistä tekee mieleisiä. Ei kannata jättää esimerkiksi joulusiivousta viimeiseen päivään, vaan aloittaa jo aikaisin. Musiikin kuuntelu tekee siivoamisesta paljon hauskempaa.

Joululahjojen ostaminen kannattaa suunnitella etukäteen, jotta ei tee hätiköityjä ostopäätöksiä. Ota ovestasi pois ”ei mainoksia” –ilmoitus, kerää tarkoituksella kaikki mainokset ja istahda lattialle selailemaan mainoksia ennen kuin lähdet päättömänä kanana ihmisvilinään. Muista, että hyvä mieli tulee arkisista asioista.

Stressitöntä joulunodotusta!


Toivovat Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampuksen yhteisöpedagogiopiskelijat

Minttu Aho, Heidi-Helena Kaartinen, Laura Komulainen, Anni Nyman ja Henna Ovaskainen



 
Kuva: Erja Anttonen/ Humak Kuopion kampus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti