keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Humak Sosiaali- ja terveysalan järjestöristeilyllä



Ensimmäistä kertaa järjestetty MS Soste –risteily kokosi yhteen sosiaali- ja terveysalojen järjestöjä sekä sidosryhmiä 8-9. lokakuuta Baltic Queenillä.  Hyvinvointia ja järjestöjä koskevat monipuoliset koulutukset sekä hitunen viihdettä takasivat monipuolisen ja mielenkiintoisen kattauksen, joka tarjosi varmasti jokaiselle osallistujalle jotakin.  

Yhteisöpedagogi -opiskelijoiden Soste-tiimi aloitti risteilytehtävien suunnittelun jo syksyn alussa.  Sosten taholta toivottiin vauhdikkaalta ja pätevältä opiskelijatiimiltämme pajamuotoista toimintaa sessioiden väliajoille sekä mahdollisia organisointia avustavia tehtäviä. Koulun puolesta toivomuksena oli koulutuksen esittelyä Humakin ständillä ja sessiossa sekä pienimuotoisia suunnittelutehtäviä koskien ständin visuaalista ilmettä. Omalta osaltamme halusimme verkostoitua ja ehtiä järjestämämme toiminnan lisäksi mahdollisimman moneen sessioon.


Suunnittelutyö tapahtui sähköpostitse Humakin opiskelija- ja opettajatiimin sekä Kiril Häyrysen välillä. Face to face -tapaamisia järjestettiin tarpeen vaatiessa. Opiskelijatiimimme kokoontui suunnittelun puitteissa useita kertoja ja Facebookin MS/SOSTE -ryhmässä kommentoitiin tiuhaan tahtiin. Melko pian oli selvillä, että meillä oli hyvin yhteen toimiva opiskelijaedustus: jokaisen erilaiset tiedot, taidot ja kyvyt täydensivät toisiaan ja sopivat mutkattomasti yhteen.



Pop up -pajoja kehiteltiin kolme, joista lopulta hauska Tähtää Humakiin – pallonheittokilpailu toteutettiin risteilyllä useaan otteeseen. Humakin innovatiivisuutta korostimme itse tehdyillä Humak -karkkikaulakoruilla sekä pop upeissa käyttämillämme hurjasti huomiota keränneillä Humak-liiveillä. Kuten aina heittäydyimme täysillä, hyödynsimme verkostoitumistilaisuudet ja pidimme hauskaa. 


Verkostojohtamisen sessiossa Humakin kehittämislähtöinen strategia otettiin kiinnostuneesti vastaan. Esille nostettiin myös sosiaalisen median ja pilvipalveluiden  tuomat mahdollisuudet verkostojen ylläpitäjänä ja viestinnän mahdollistajana.  Verkostotyöskentelyyn liittyy parhaimmillaan sallivuus, kollektiivinen flow, yhteinen energiakenttä sekä keksimisen ja luomisen ilo.

World cafe -tekniikalla rakennettu sessio mahdollisti vapaan ajatusten ja kokemusten vaihdon eri ihmisten kanssa kolmessa 15 minuutin mittaisessa tuokiossa. Kussakin pöydässä  istui eri ammattikuntien edustajia, joten kokemukset verkostojohtamisesta olivat hyvin erilaisia.



Toiminnallisen ja hauskan Tähtää Humakiin –heittoskaban ohjaaminen, koulutusinfon jakaminen näyttelypisteellä sekä Humakin sessiossa ja esittelytilaisuudessa,  osallistuminen ja sessioiden kuuntelu tarjosivat meille opiskelijoille erilaisen ja mahtavan oppimiskokemuksen. Meille jaetut ja itse suunnittelemamme monipuoliset tehtävät risteilyllä kertovat tarinaa meistä yhteisöpedagogeista. Uskon, että sessioissa antamamme viesti oli selvä: Kouluttaudumme verkosto -toimijoiksi, jaamme tietoa ja hyödynnämme sosiaalisia taitoja ja innovatiivista innostunutta lähestymistapaa johon myös koulutusohjelmamme meitä valmentaa. Emme lukkiudu yhteen vaihtoehtoon vaan olemme valmiita luomaan uusia yhteistyön väyliä.

 Teksti: Hanna Seppänen, Pinja Saarenkoski

Kuvat: Hanna Seppänen, Pinja Saarenkoski, Tarja Nyman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti