torstai 27. lokakuuta 2011

Hyvinvoinnin suunnittelijana terveyden edistämisen yksikössä

Marja Kannisto
Työskentelen Kaarinan kaupungissa määräaikaisena hyvinvoinnin suunnittelijana terveyden edistämisen yksikössä, joka on osa hyvinvoinnin edistämisen palveluita. Hyvinvoinnin edistämiseen kuuluvat myös: kansalaisopisto, kansalaistoiminta ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut. Tehtäviini kuuluvat mm. Sateenkaarinaryhmän toiminnan koordinointi, ehkäisevä päihdetyö, terveyttä ja hyvinvointia edistävät hankkeet ja sidosryhmäyhteistyö.

Opintoihini liittyvän kehittämistehtävän kohteena on Sateenkaarinaryhmä, joka on ehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä tekevä, eri alojen ammattilaisista koostuva ryhmä, jossa on myös kuntalaisten edustus. Ryhmän tehtävänä on kehittää kaikkiin ikäryhmiin suuntautuvaa hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kehittämisprosessin lähtökohtana on työryhmälähtöinen kehittäminen, jossa sovellan Kompentessi-menetelmän prosessia yhdistettynä erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin. Tavoitteena on tarkastella kriittisesti ryhmän toimintaa, nimetä tai tehdä näkyväksi ryhmän vahvuuksia, osaamisalueita sekä osaamistarpeita että pohtia yhdessä keinoja toiminnan sisällön kehittämiseksi ehkäisevän työn tarpeiden näkökulmasta.

Marja Kannisto/Hyvinvoinnin suunnittelija
Kaarinan kaupunki


Teksti on osa HUMAK-uutiskirjettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti