perjantai 1. kesäkuuta 2012

Yhteisöpedagogi (AMK) Marjo Keskinen: yhteisöstä apua yksilön kriiseihin


Pysähdyn miettimään mikä minut sai hakeutumaan yhteisöpedagogiopintoihin; voin todeta, että halusin päästä alalle, jossa pääsen vaikuttamaan laaja-alaisesti ihmisten hyvinvointiin.

Ennen koulutukseen hakeutumista mietin, mikä voisi olla sellainen koulutus, joka vastaisi odotuksiini tulevaisuuden työstä. Huomasin, että yhteisöpedagogiopinnoissa korostuu yhteisöllisyyden merkitys ja miten esimerkiksi yhteisö voi auttaa yhteisön jäseniä. Se, miten haluan olla vaikuttamassa ihmisten hyvinvointiin on pääasiassa ehkäisevää työotetta, mikä korostuu tässä koulutusohjelmassa. Tulevaisuudessa toivon, että ehkäisevän työn määrä kasvaa ja korjaavan työn tarve vähenee, jotta hyvinvointi olisi meidän jokaisen ulottuvilla.

Koen saaneeni paljon innovatiivisia ajatuksia ammattialallemme. Humanistinen ammattikorkeakoulu on kansalaistoiminnan ja nuorisoalan koulutuksen edelläkävijä. Koulutuksessa käytetään uusimpia työmenetelmiä ja -välineitä opiskelun toteutuksessa. Näitä keinoja voin hyvin soveltaa myös työelämässä.

Koulutuksen perustana on työelämälähtöinen oppimistapa, mikä tukee valmiuksia siirtyä työelämään. Koulutus on tarjonnut useita mahdollisuuksia toimia erilaisissa työelämän ympäristöissä erilaisten projektien ja harjoitteluiden myötä. Työelämästä on kuitenkin vielä paljon opittavaa ja sen opin saan koulutuksen jälkeen. Nyt kuljen kohti tätä tavoitetta, jotta minusta kehittyisi oman alani ammattilainen!

Marjo Keskinen
Työskentelee tällä hetkellä Nuorten tieto- ja neuvontapalveluhankkeen koordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti