keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Taas antoisa päivä tasapainoillen kulttuuri- ja nuorisojärjestötyöläisen roolissa

Meillä oli eilen synttärit. Nuorten Keski-Suomi ry täytti 8 vuotta. Toimisto näyttää aamulla siltä, että synttärien jatkot olisivat kestäneet aamuun asti – pöytäliinaan on piirretty verkkoja ja käärmeitä.

Todellisuudessa maanantaisten juhlien jatkoina oli nuorten maakunnallisen vaikuttajaryhmän suunnittelupalaveri 8.11. nuorten ja kunnanjohtajien kohtaamistilaisuuteen liittyen. Verkot ja käärmeet ovat pöytäliinaan ilmestyneet, koska kannustimme vieraitamme kertomaan meille mitä yhteistyötä voisimme tehdä ja millaisiin juttuihin pitäisi jatkossa tarttua.

Vaikka olenkin väsynyt juhlista, toimistolle oli ihana tulla tänään. Tänään piti olla rauhallinen päivä. Yksi ainoista päivistä tällä viikolla, jolloin olen koko päivän toimistolla. Harvinaista luksusta. Aikaa Dynamon maksatushakemuksen viimeistelyyn. Aikaa perehtyä uuteen haasteeseen – Palkitsemisjuhlaan! Parhaillaan käytän pienen osan työajastani My Way –tapahtuman järjestämiseen ja tiimin valmentamiseen. 15.-16.11. järjestettävän tapahtuman jälkeen pääsen verkostoitumaan keskisuomalaisten kuntien nuorisotoimien kanssa oikein urakalla. Palkitsemisjuhlassa maakuntamme aktiiviset nuoret ja osallistavat aikuiset saavat ansaitsemansa tunnustuksen ja pääsemme nostamaan nuorisotoimintaa esille erilaisella tavalla. Tällaisista jutuista saan aina ihan mielettömiä kicksejä.

Palkitsemisjuhlan materiaaliin perehtymisen lisäksi tänään oli tarkoitus valmistella kahta tulevaa LastenParlamentin kokoustekniikkakoulutusta. Erään alueen PikkuParlamentin diskotyöryhmän palaveri on vasta ensi viikolla, mutta senkin valmistelut on hyvä käynnistää jo nyt. Vaikuttamisviikon julistekin pitäisi saada kasaan tänään, mutta siihen on hyvin aikaa. Varsinkin, kun osa toimistomme väestä on palaveeraamassa suuriman osan päivästä Nuorten Yrittäjyystalojen valmentajien kanssa.

Käynnistän koneeni ja rupattelen hetken sihteerimme kanssa ennen sähköpostien avaamista. Viimeiset päivitykset julisteeseen ovat saapuneet. Ja kappas. Kokoustekniikkakoulutukset siirtyvät eteenpäin. Kiireinen viikkoni onkin yhtäkkiä vähän rauhallisempi. Lueskelen materiaaleja jalat pöydällä – iloitsen samalla sekä poikkeuksellisen siististä työpöydästäni (synttärit!) että rennosta työpaikastani, jossa voin lukea varpaat pöydällä (jee!).

Ja sitten tietenkin rento päivä muuttuu. My Way –tiimiläisiä alkaa ilmestyä toimistolle. Yksi vaikuttajaryhmän nuorista tulee sopimaan heidän My Way osastonsa toteutuksesta ja huomaan olevani mukana monen tunnin pituisessa palaverissa, jossa nuorten edustuksellisen vaikuttamisen lisäksi puhutaan verkostoista, messuvierailijan keskittymiskyvystä, Jyväskylän LastenParlamentin alueellisesta rakenteesta ja sovitaan poikkeuksellisen aktiiviselle nuorelle yllättäen harjoittelupaikka. Samalla ideoin Flash mainosta Jumboscreenille tiimiläisten kanssa ja jossain välissä ehdin vielä keskustella osallisuudesta ja yhdistyksemme tulevan vuoden toiminnasta työkaverini kanssa.

Tehokas ja rauhallinen työpäiväni on todellakin ollut tehokas, muttei missään tapauksessa rauhallinen. Huomaan istuvani klo 17.38 työpöytäni ääressä kirjoittaen blogitekstiä. Päivällä toimiston täyttäneet My Way –tiimiläiset ovat vaihtuneet ToukoFest johtoryhmään. Tällaisen päivän jälkeen on vaikea saada energiatasoa laskemaan kotonakaan. Odotan jo innolla huomista.

Kirjoittaja Sanna Kujala on projektisuunnittelija Nuorten Keski-Suomi ry:llä. Hän koordinoi Jyväskylän LastenParlamenttia Dynamo – lisää virtaa kuntien ja järjestöjen yhteistyöhön –hankkeen kautta, valmentaa My Way –tiimiä ja osallistuu yhdistyksen muiden toimintojen toteutukseen ja kehittämiseen. Hän on valmistunut kulttuurituottajaksi Humanistisen ammattikorkeakoulusta ja tasapainoilee kulttuuri- ja nuorisojärjestötyöläisen rooleissa päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti