tiistai 26. maaliskuuta 2013

Somea, ihanat somelaiset.


Tekstari, 2.1.2013, kello 11.52. Lähettäjänä 18-vuotias esikoinen: ”Keksin sulle idean liittyen Humakin mainostamiseen kohderyhmänä nuoret (18-24 -vuotiaat). Tää idis ei ole ilmainen, mutta ei mikään vaikuttava mainostuskeino olekkaan. Idea olis semmonen että teet profiilin instagramiin ja järjestät kuvakilpailun. Kilpailun aihe voi olla jotain teiän alaan liittyvää. Kilpailuun laitat kohderyhmälle sopivat palkinnot ja mainostat sitä ainakin humakin kotisivuilla, facebookissa ja miksei muuallakin.”

Vastasin, kello 12.49. ”Mitä sä oot napannut? Sä oot kone. Hyvä idea. Autatko vielä jatkossakin?”

Esikoinen, kello 12.55: ”No perus sipsiä. En saanu viime yönä oikein unta ja kerkesin miettii tota hommaa.”

Ja kaksi kuukautta myöhemmin yhteisöpedagogi-opiskelijani kirjoittaa:

”Hyvä vastaanottaja.
Näin AMK-haun aikana pyörii monien eri koulujen mainoksia siellä ja täällä kalastelemassa mahdollisia uusia hakijoita ja opiskelijoita. Humak on mukana näissä talkoissa Facebookin ja Instagram-sovelluksen avulla.

Keinona toimii valokuvaus-skaba jossa ei palkinnot olekaan mitkään aivan mitättömät! Tarkoituksena on siis napata kuva aiheella ”yhteys”, jakaa se Instagramissa ja tägätä #humakkisa (Kilpailuaika 4.3. – 3.4.2013)



 Nyt pyytäisin teidän avustusta! Käykää Humakin FB sivujen kautta katsastamassa skaban kuva, osallistukaa ja muistakaa tykätä ja jakaa! Näin saadaan skaba leviämään mahdollisimman paljon ja kilpailuun mukaan paljon kuvia. Voittaja voit olla sinäkin!

Kukako olen ja mitäkö minä teen? Olen Tea Junikka, kolmannen vuoden yhteisöpedagogi-opiskelija Äänekosken kampukselta ja suoritan opiskelijarekrytointiprojektia viestinnän ja markkinoinnin harjoittelunani. Tehtäviini kuuluu siis Humakin esittely eri oppilaitoksissa, tapahtumissa sekä yhtenä osana myös tämä valokuvauskilpailu.  Harjoittelu on antanut minulle mm. paljon harjoitusta omasta ”suoraviestinnästä” isoille ryhmille, sekä mahdollisuuden nähdä kuinka hektistä markkinointi voi välillä olla.

Tsemppiä opintoihin, sekä valokuvaskabaan!
Kysymyksiin vastaukset ja lisätiedot saa sähköpostista humakkisa(at)gmail.com
Älkää unohtako tykätä ja jakaa!
Tea.”

Sosiaalisen median mahdollisuudet ovat rajattomat. Tai varmasti jostain löytyy raja, mutta voidaan sanoa, että rajana on taivas. Mielenkiintoista somen opettamisessa ja käytännön toteutuksessa on huomata, että se, mikä on meidän lapsille ja nuorille perussipsiä, vaatii ainakin minulta opettelua, oppimista ja oivallustakin. Esikoinen ja opiskelijani Tea kykenevät katsomaan pidemmälle, sinne, jonne minulla ei taida olla pääsyä.

Tägätkää kansalaiset, tagätkää.

Kirjoittaja Maarit Honkonen-Seppälä toimii Jyväskylän kampuksella viestinnän ja mediakasvatuksen lehtorina, mutta kevään vielä Humakin opiskelijarekrytointiin liittyvän kampanjan projektipäällikkönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti