tiistai 12. maaliskuuta 2013

Keski-Suomen palkitsemisjuhlassa Humakin Lahtinen vuoden Tsemppaajaksi


Tsemppaaja-aikuiseksi Konnevedeltä valitttiin Humakin hallinnoiman Uusiutuva koulu ja nuorisotyö -hankkeen projektityöntekijä Pauliina Lahtinen. Konnevedellä työskentelevä Lahtinen on kannustanut nuoria itse yrittämään ja tekemään sekä suhtautuu nuoriin ja heidän ideoihinsa avoimen rakentavasti.

Pauliina Lahtiselle (edessä), Konneveden Tsemppari-nuorelle Rasa Jämsenille sekä Laukaan Tsemppaaja-aikuiselle Raimo Paatelaiselle palkinnot jakoi kansanedustaja Aila Paloniemi. Kuvan ottanut NuK-Sun puheenjohtaja Maarit Honkonen-Seppälä.
Tsemppaaja -valinnan kriteereissä on, että aikuinen ei tee asioita nuorten puolesta, vaan auttaa ja uskaltaa antaa nuorille vastuuta ja luottamusta. Lahtinen työssään Konneveden yläkoulussa ja lukiossa sekä nuorisotila Kukkulassa on toteuttanut juuri tätä ideaa, jossa nuoret saavat tehdä, ja aikuisten tehtävänä on tukea.

Humakista yhteisöpedagogiksi (AMK) valmistunut Lahtinen kiitteleekin Konneveden nuoria ja aikuisia sekä yhteisötyökumppaneita:

”Koulussa työskentely lisää nuorisotyön vaikuttavuutta ja tavoitettavuutta. On hyvä olla siellä, missä nuoret ovat jo valmiiksi. Haluan kiittää tässä myös opetus- ja kulttuuriministeriötä, jonka pilottina Konnevedellä saadaan tehdä, tutkia ja kehittää uutta koulua ja nuorisotyötä. Tämä on ihannetyö, jossa entisessä opinahjossani saan luoda uutta koulussa tehtävää nuorisotyötä ”.


Konnevedeltä Tsemppari-nuoreksi  valittiin Pauliinan luottonuori  Rasa Jämsen, joka osallistuu tukioppilastoimintaan sekä monenlaiseen vapaaehtoistyöhön, kannustaa myös muita nuoria toimimaan sekä edistämään nuorten asioita omassa elinpiirissään.

Nuorten Keski-Suomi NuK-Su ry järjesti nyt jo kahdeksannen kerran Palkitsemisjuhlan, joka kokosi yhteen aktiivisia nuoria ja heidän parissaan toimivia aikuisia ympäri maakunnan.

Lisätietoja NuK-Sun toiminnasta ja seuraavasta nuorten itsensä järjestämästä isosta tapahtumasta eli ToukoFestistä netistä http://www.nuortenkeskisuomi.fi  sekä Uusiutuva koulu ja nuorisotyö -hankkeesta http://www.humak.fi/tutkimus/hankkeet/uusiutuva-koulu-ja-nuorisotyo-hanke

Teksti ja kuva: Maarit Honkonen-Seppälä.
Kirjoittaja toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun lehtorina ja Nuorten Keski-Suomi NuK-Su ry:n puheenjohtajana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti