keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Seikkailukasvatusta Tansaniassa tallaten Blogi 1, Matka alkakoon

Syksyllä kaksi toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijaa päätti lähteä toteuttamaan Seikkailukasvatuksen harjoittelua vähän erilaisempaan ympäristöön ja suunnaksi valikoitui Tansania, Itäisessä-Afrikassa. 

Monista ebola-kauhisteluista huolimatta lähtöjärjestelyt käynnistyivät nopeasti ja harjoittelupaikaksi valikoitui Moshissa, Kilimanjaron alueella sijaitseva elämyspalveluita tuottava yritys, Shimbwe Tours.

Saimme Seikkailukasvatusopintojen vastaavalta lehtorilta, Kaitsulta, hyvät ja kannustavat ohjeet suunnitella harjoittelun tehtävät ja tavoitteet yhteistyössä harjoittelupaikan kanssa.  

Torstaina 6.11. istuttiinkin jo lentokoneessa, matkalla kohti uusia seikkailuja. Ilman pientä säätöä emme kuitenkaan matkaan päässeet. Amsterdamissa vallinneesta sumuisesta ilmasta johtuen olimme niin paljon myöhässä, että Kilimanjaron kone ei meitä enää odottanut. Saimme ensimmäiseksi haasteeksi kuluttaa kymmenen tuntia aikaa Schipolin kentällä, mutta hyvässä seurassa tuo aika ei tuntunutkaan niin pitkältä kuin ensin pelättiin. Yölennolla jatkoimme Nairobiin, jossa vaihdoimme vielä kerran konetta ja noin puoli vuorokautta aikataulusta myöhässä laskeuduimme Tansanian maaperälle. Matkatavarathan eivät tietenkään saapuneet meidän kanssa samaan aikaan, mutta emmepä juuri muuta osanneet odottaakaan. Shimbwe Toursilla meidät otettiin lämpimästi vastaan ja sopeutuminen Tansanian kuumaan ja kosteaan ilmastoon saattoi alkaa.

Tätä blogia kirjoittavat Nurmijärven kampuksen toisen vuoden yp-opiskelijat, Ville Kallio ja Carita Parkkinen. Carita on jo kolmatta kertaa Tansaniassa ja Ville innostui lähtemään ensikertalaisena mukaan. Työharjoittelu suoritetaan osana Seikkailukasvatuksen ammatillisia opintoja. Harjoittelupaikkamme Shimbwe Tours järjestyi vanhojen ystävyyssuhteiden avulla.

Seuraa Caritan ja Villen matkaa. Seuraavassa blogissa: Melontaa Lake Chalalla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti