maanantai 26. maaliskuuta 2012

Nuorisotyötä Maltalla

Olemme kaksi toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijaa Joensuun kampukselta. Toinen opiskeluvuotemme alkoi erilaisella tavalla, sillä ensimmäisen vuoden kevätlukukaudella tehty hakemisprosessi takasi meille luvan lähteä suorittamaan opintojamme neljäksi kuukaudeksi Maltalle. Kavereidemme aloittaessa syyslukukauden syyskuun alussa, olimme jo saavuttaneet Maltan kuuman ilmaston ja odotimme innokkaina tulevaa Erasmus-vaihtoamme!

Ensimmäisen kuukauden opiskelimme Maltan yliopistolla maltan kieltä muiden kurssille hyväksyttyjen opiskelijoiden kanssa. Koulupäivät olivat neljän tunnin mittaisia ja täynnä maltan kielioppia, sanoja sekä historiaa. Meitä ja muita ryhmäläisiä hemmoteltiin vierailuilla saaren historiallisissa kohteissa. Mikä sen parempaa, kuin päästä satamakierrokselle koulupäivän jälkeen!

Itse harjoittelumme sijoittui pääsääntöisesti tyttökouluun sekä nuorisotilalla pidettyihin kerhoihin. Työskentely koululla oli antoisaa: vieraassa kulttuurissa oppi samalla uutta itsestään, toisista ja työstä vieraalla maaperällä vieraalla kielellä! Vaikka työskentely englanniksi ja vieraassa kulttuurissa antoi välillä haastetta, nämä neljä kuukautta ovat opettaneet meille paljon enemmän kuin osasimme edes arvata. Nuorisotyön tekeminen ulkomailla sai meidät vakuuttuneeksi, että olemme oikealla alalla ja että työmme on tärkeää sekä alati muuttuvaa.

Vaikka työtä ja opiskelua Maltalla riitti, pääsimme myös nauttimaan lämpimästä auringosta ja uudesta kulttuurista rannalla maaten, saarta kiertäen sekä uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita luoden. MAHTAVAA!! Kiitos HUMAK, että mahdollistit tämän meille.

Teksti: Mona Kaverinen ja Piia Jurvanen
HUMAKin Joensuun kampuksen 2. vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti